Welkom in Midsomer

Midsomer Murders (voor het eerst uitgezonden door ITV in Engeland op 23 maart 1997) is een Britse detectiveserie, die zich afspeelt in het fictieve Engelse graafschap Midsomer. De afleveringen van Midsomer Murders zijn gebaseerd op de boeken van Caroline Graham. Daarna werd gebruik gemaakt van originele scripts.

 

In de pittoreske dorpjes van Midsomer, die doen denken aan Agatha Christie's Miss Marple en haar St. Mary Mead, vinden met enige regelmaat moorden plaats. De moorden en een heel scala aan andere misdaden moeten worden opgelost door rechercheur geassisteerd door achtereenvolgens Gavin Troy, Daniel Scott en Ben Jones<. In Midsomer Murders duiken de speurders achter de façade van op het oog idyllische dorpsgemeenschappen en halen dingen naar boven halen die het daglicht niet verdragen.

 

De screenplays van Midsomer Murders werden in het begin verzorgd door onder andere Anthony Horowitz en Douglas Watkinson, en de hoofdrollen in Midsomer Murders worden vertolkt door John Nettles (Barnaby) en Daniel Casey (Troy). Daniel Casey vervulde die rol van 1997 tot in 2003 in 29 afleveringen. Hij werd toen vervangen door John Hopkins in Midsomer Murders die DS Dan Scott zou spelen in aflevering 30 tot en met 43.

 

Daarna was Jason Hughes aan de beurt als DC Ben Jones die vanaf aflevering 44 tot op heden de vaste medewerker van Barnaby is geworden. Jane Wymark speelt Joyce Barnaby – de echtgenote Tom Barnaby - een rol die zij al vanaf 1997 speelt. Laura Howard is in Midsomer Murders - ook sedert 1997 - Cully Barnaby. dochter van Tom Barnaby. Patholoog Dr. George Bullard wordt in bijna de gehele serie gespeeld door Barry Jackson, die daarmee een bekende inwoner van Midsomer is geworden. 


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.