Acteurs

Neil Dudgeon

 

Neil Dudgeon (Doncaster, januari 1961) is een Engels acteur vooral bekend door zijn vele tv-optredens, meestal in politieseries. Hij bezocht de Danum Grammar School. Hij begon als acteur in die school en ging toen drama studeren aan de universiteit. Hij was voor het eerst te zien in 1987. Het jaar daarop verscheen hij als Tweede Wereldoorlog piloot in Piece of Cake, naast Tim Woodward, Jeremy Northam en Nathaniel Parker.

Naast incidentele optredens in langlopende series als Casualty, London's Burning en Lovejoy, verscheen hij als George de chauffeur in The Mrs. Bradley Mysteries (naast Diana Rigg), in Inspector Morse (aflevering "The Way Through The Woods") , A Touch of Frost met David Jason, Between the Lines, Common As Muck (in 1994 en 1997), Out of the Blue, Sherlock Holmes en de zaak van de Silk Stocking en viermaal in de politieserie Messiah met Ken Stott. In 2007 speelde hij de rol van self-made miljonair Roman Pretty in Roman's Empire. In 2009 speelde hij een hoofdrol in BBC's Life of Riley.

In 2010 speelde Neil Dudgeon in een aflevering van de langlopende ITV-misdaadserie Midsomer Murders, genaamd The Sword of Guillaume. Hij werd geïntroduceerd in de aflevering als de neef John Barnaby van Detective Chief Inspector Tom Barnaby, gespeeld door John Nettles die zijn vertrek uit de serie heeft aangekondigd.

Met ingang van seizoen 14 neemt Neil Dudgeon de hoofdrol overnemen in Midsomer Murders na de laatste afleveringen met John Nettles in 2011. Dudgeon verscheen voor het eerst in Midsomer Murders in de eerste aflevering van de vierde reeks (Garden of Death) in een bijrol.

Barry Jackson

Barry Jackson (Birmingham, 29 mei 1938) is een Engelse acteur die het meest bekend is door zijn rol als Dr. George Bullard in de bekende Engelse politieserie Midsomer Murders, een rol die hij al eenenvijftig keer speelde. Verder trad hij op in meer dan zestig films en televisieproducties.

Film rollen: Ryan's Daughter Barry Lyndon Wimbledon

Televisie rollen: A for Andromeda The Mask of Janus Adam Adamant Lives! Doctor Who Z Cars Dixon of Dock Green The Troubleshooters Doomwatch Poldark, Oil Strike North The New Avengers Secret Army Blake's 7 The Professionals Coronation Street Enemy at the Door All Creatures Great and Small Minder Bergerac Lovejoy Casualty Peak Practice Silent Witness Kavanagh QC The Bill A Touch of Frost Holby City Heartbeat Midsomer Murders

Laura Howard

Laura Howard (Chiswick (Londen), 1977) is een Engelse actrice. Howard is het best bekend door haar rol als Cully Barnaby – de dochter van politiemam Tom Barnaby - in de ITV detective serie Midsomer Murders, deze rol speelt zij sedert 1997. Haar eerste belangrijke rol speelde zij in 1992 als de teener Tammy Rokeby in de BBC comedie So Haunt Me.

Jane Wymark

Jane Wymark (Londen, 31 oktober 1952) is een Engelse actrice. Zij is de dochter van de inmiddels overleden acteur Patrick Wymark. Zij is bekend door haar rol als Morwenna Chynoweth Whitworth (Morwenna Carne aan het einde van de serie) in de BBC TV productie Poldark 2, en vooral als Joyce Barnaby – de echtgenote van politieman Tom Barnaby (gespeeld door John Nettles) - in de politieserie Midsomer Murders, een rol die zij al vanaf 1997 speelt. Zij trad ook op in United Kingdom en in afleveringen van A Touch of Frost, Dangerfield, Lovejoy en Pie in the Sky.

Jason Hughes

Jason Hughes (Porthcawl (South Wales), 1971) is een Welsh acteur. Hij is bekend door zijn rol als Warren Jones in de BBC TV serie This Life van 1996 tot 1997. Maar tegenwoordig is hij vooral bekend door zijn rol als Detective Constable Ben Jones als vaste medewerker van DCI Tom Barnaby - gespeeld door John Nettles - in de politieserie Midsomer Murders.

Jason woont in Brighton met zijn vrouw en twee kinderen

John Hopkins

John Hopkins (Londen, 1974) is een Engelse acteur die vooral bekend is door zijn rol als Sgt. Dan Scott in de politieserie Midsomer Murders waarin hij optrad in de afleveringen 30 tot en met 43 (2004-2005).

In 2004 trad John op in de Britse sci-fi thriller Experiment. Die was te zien op een aantal filmfestivals en won 16 awards. Na zijn televisie- en filmwerk (hij trad ook nog op in de TV soap Family Affairs), keerde John terug naar het theater. Hij treed op in Anthony and Cleopatra en The Tempest.

Zijn hobby’s zijn klimmen, fietsen en zwemmen, tevens heeft hij ook belangsteling voor acrobatiek, dialecten en is in het bezit van een sterke basstem.

Daniel Casey

Daniel Casey (Stockton-on-Tees, 1 juni 1972) is een Engelse acteur die vooral bekend is geworden door zijn rol als Sgt. Gavin Troy in de politieserie Midsomer Murders en Anthony Cox in Our Friends in the North. Hij speelde ook Tony Barnes in 2004 in de ITV serie Steel River Blues. Hij groeide op in Stockton-on-Tees, Engeland.

Hij bezocht de Durham University en studeerde daar af met een BA Honours in English Literature alvorens hij een loopbaan als acteur verkoos. Vanaf 1997 tot in 2003 was hij in 29 afleveringen van Midsomer Murders te zien. Hij is getrouwd en heeft een in 2006 geboren zoon.

Tom Barnaby

John Nettles (St. Austell, 11 oktober 1943) is een Engels acteur. Hij is geboren in Cornwall, en studeerde filosofie en geschiedenis aan de universiteit in Southampton voordat hij in het theater begon te acteren.

Hij is het bekendst door zijn rol als Jim Bergerac in de serie Bergerac. De serie werd uitgezonden tussen 1981 en 1991. Daarna heeft hij nog in een aantal films gespeeld, maar hij kwam pas echt weer terug in Midsomer Murders. In Midsomer Murders speelt hij DCI Barnaby, die wordt bijgestaan door Ben Jones bij het zoeken naar hun oplossing in een moordzaak.

John Nettles was ook voice-over bij de BBC-serie Airport over de handel en wandel op Britse luchthavens waaronder Heathrow.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.