Seizoen 1

1. The Killings at Badger's Drift (Pilot)

Het leven in het rustige dorpje 'Badger's Drift wordt opgeschrikt door de dood van een geliefde inwoner Emely Simpson. De plaatselijke arts komt tot de conclusie dat het een natuurlijke dood betreft, echter de vriendin van Emily wil zich daar niet bij neerleggen. 

Zij roept de hulp in van Inspecteur Barnaby en vertelt hem dat miss Simpson vlak voor haar dood nog getuige is geweest van een bepaald voorval in het bos. Barnaby en Troy merken al snel dat het op het eerste gezicht rustige dorpje Badger's Drift de nodige geheimen met zich meedraagt.

2. Written in Blood

Wanneer een beroemde schrijver uitgenodigd wordt op een bijeenkomst van de plaatselijke schrijversgilde van Badger's Drift, ontstaat er een flinke ruzie. De secretaris van de schrijversgilde, Gerald Hadleigh, is het absoluut niet eens met de komst van deze schrijver. 

De volgende ochtend wordt Gerald dood aangetroffen. Inspecteur Barnaby wordt meteen op de zaak gezet. Samen met Troy ontdekt hij dat Gerald een totaal ander persoon was dan dat hij zich al die jaren naar de buitenwereld heeft voorgedaan. Wanneer ze eindelijk op het spoor komen van zijn ware verleden, blijkt dat iemand niet wil dat die waarheid aan het licht komt. Die persoon is dan ook tot alles in staat om de schokkende waarheid te bedekken...

3. Death of a Hollow Man

In een vijver wordt een lichaam gevonden van Agnes Gray, een eenzame vrouw die van dieren hield. Tergelijkertijd valt er tijdens Cully's toneelpremiérr van Amadeus ook een dode, Esslyn Carmichael. 

Inspecteur Barnaby ontdekt dat deze twee zaken meer met elkaar gemeen hebben dan zo in eerste instantie doet vermoeden. Samen met Troy trekt hij op onderzoek uit...

4. Faithful Untill Death

Veel bewoners van een dorp in Midsomer hebben hun geld verloren door het te investeren in een onroerend goed project van dorpsgenoot Alan Hollingsworth. Als dan zijn vrouw wordt ontvoerd, zijn er dus veel verdachten. 

Barnaby & Troy komen tijdens hun onderzoek veel duistere zaken tegen op hun pad. Een van deze sporen zou moeten leiden naar de daders. Die zijn echter bereid om over lijken te gaan om zo bepaalde dingen te verbergen...

5. Death in Disguise

De sekteleider van een 'New Age' commune wordt met een gebroken nek onderaan een trap gevonden. Op het eerste gezicht lijkt het op een simpel ongeluk. Barnaby & Troy doen onderzoek naar de toedracht van het voorval. 

Ze komen bij hun bezoek van de sekte uit op zaken die er op kunnen wijzen dat deze dood niet zomaar een ongeluk kon zijn.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.