Seizoen 10

52. Dance with the dead

Het lichaam van een jongeman wordt gevonden in een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog. Hij is vermoord en zijn vriendin Laura Sharp is verdwenen. 

Ze heeft een dubieuze reputatie, maar bij de lokale gemeenschap blijkt ze erg populair.

53. The animal within

Faith Alexander komt naar Midsomer om haar oom Rex te bezoeken, maar hij is nergens te vinden. Het vreemde is dat hij iedereen verteld had dat ze was overleden. 

Uiteindelijk vinden ze Rex, vermoord. De eccentrieke man heeft diverse testamenten achtergelaten. Iedereen van de familie hoopt nu een stuk van het landgoed te kunnen bemachtigen.

54. Kings Crystal

Als Alan King, eigenaar van de Kings Crystal Glass Company, komt te overlijden sluit zijn broer de fabriek en trouwt hij met Alans weduwe. Dat laatste valt niet goed bij haar zoon. 

Als vervolgens de bedrijfsaccountant vermoord in de rivier wordt gevonden komt Barnaby in aanraking met de wereld van vrijmetselarij en corruptie.

55. The Axeman Cometh

Barnaby stoft zijn elpees af en denkt terug aan de tijd dat hij zelf lid was van een rockbandje als zijn favoriete band 'Hired Gun' op het rockfestival komt spelen. De spanning die ooit de breuk in die band veroorzaakte steekt weer de kop op. 

Zo is daar het mysterie van het 30 jaar gelden verdwenen bandlid. Als vervolgens een van de bandleden wordt geëlectrocuteerd bij het eerste optreden gaat Barnaby op onderzoek uit.

56. Death & Dust

Dr. Allan Delaney vindt de dood bij een auto-ongeluk. De chauffeur is doorgereden. Het lijkt erop dat zijn partner Dr. James Kirkwood het beoogde slachtoffer was. 

Heeft het iets te maken met het geplande huwelijk van James met de gescheiden Delyth Mostyn?

57. Picture of Innocence

Er is rivaliteit tussen de traditionele fotografen en de fans van de digitale camera. Als in die strijd een lid van de lokale cameraclub gewurgd wordt wijst alles in een richting: Barnaby! 

Hij moet een beroep doen op Jones en zijn deductievermogen om de motieven van de echte dader boven tafel te krijgen.

58. They seek him here

Er wordt een film gemaakt in Midsomer Manor. Het leidt tot behoorlijk wat intrige bij de lokale bevolking. 

Barnaby neemt 2 criminelen aan als beveiligingsbeambten. Er hangt moord in de lucht.

59. Death in a chocolatebox

Barnaby komt ex-collega Jack Colby tegen. Hij en zijn vrouw Gina werken met ex-criminelen. 

De volgende ochtend wordt Jacks lichaam vermoord gevonden. Barnaby duikt in het verleden.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.