Seizoen 11

60. Blood Wedding

Cully, de dochter van Barnaby, is druk bezig met de voorbereidingen van haar huwelijk. In Bledlow Hall vindt ondertussen de receptie plaats van Beth Porteous en Sir Ned Fitzroy die zojuist in de echt verbonden zijn. 

`Dan wordt Marina, het bruidsmeisje, met een dolk vermoord. Alles wijst erop dat het gebeurd is met een pijl en boog. Alle Fitzroys blijken deze sport te beheersen…

61. Shot at down

Een bloedvete tussen twee families die reeds dateert uit de Eerste Wereldoorlog bereikt zijn hoogtepunt tijdens de onthulling van een oorlogsmonument in Midsomer Parva. 

Majoor Dave Hicks beweert dat Johnny Hammond de dood van zijn grootvader, die aan de Somme gefusilleerd werd wegens lafheid, op zijn geweten heeft. Wanneer de gepensioneerde Kolonel Henry Hammond wordt vermoord, ontdekken Barnaby en Jones dat de koppige families met elkaar verbonden zijn door gevaarlijke geheimen.

62. Left for dead

Het bouwen van een nieuwe weg maakt dat protesteerders naar een van de Midsomer-dorpen trekken. Het lijkt zelfs het motief voor een moord. 

Barnaby en Jones duiken in de complexe aard van deze kleine gemeenschap. 

Langzaam wordt duidelijk dat de sleutel tot de oplossing ligt in een geheim pact dat ooit gesloten is tussen enkele dorpelingen.

63. Midsomer life

Charlie Finleyson wordt dood aangetroffen in het bos bij Midsomer Sonning. Hij had in het dorp gewoond totdat hij er vandoor was gegaan met de vrouw van de eigenaar van de lokale krant Midsomer Life. 

Deze Guy Sandys heeft veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd door negatieve artikelen over hen te publiceren. De volgende ochtend wordt hij gevonden, doodgestoken in het hart. Wat is er aan de hand?

64. The Magician's Nephew

Jean Wildacre, grootmoeder en de assistent van een goochelaar, valt dood neer tijdens een show. Het dodelijk gif van een kikker blijkt de oorzaak. Wie zou Jean ooit willen vermoorden? Barnaby en Jones onderzoeken de geheimzinnige wereld van Midsomer’s Magic Circle, een groepje van vrienden die ooit samen erediensten hielden. Ernest Balliol en zijn familie zijn nog altijd geobsedeerd door zwarte magie maar dorpsgenoot Aloysius Wilmington heeft de gemoederen verhit door te beweren dat hun rituelen nep zijn.

65. Days of Misrule

Deze aflevering speelt zich af tegen de achtergrond van een slepersfirma van een ex-militair Matt Parkes en zijn onberekenbare zoon James. 

Parkes is betrokken bij de organisatie van een team-building die het leger aan diverse bedrijven aanbiedt.

66. Talking to the dead

Barnaby en Jones worden meegezogen in een bijzondere zaak waar bijgeloof en antiek een rol spelen als twee getrouwde stellen spoorloos verdwijnen van hun landgoed. 

Het bos zou bezeten zijn door een groep monniken die daar vele jaren eerder afgeslacht zijn. Als met hulp van de helderziende Cyrus LeVanu (een rol van Jeroen Krabbé) een lichaam wordt gevonden blijkt dat van een veel later


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.