Seizoen 12

67. The Dogleg Murders

Op de Midsomer Golfclub Whiteoaks is een lid met een golfclub doodgeslagen. Whiteoaks blijkt een wespennest van haat, gokzucht, geweld, jaloezie en afpersing te zijn. 

Lid te worden is niet eenvoudig en sommigen hebben hier wel erg veel voor over. 

68. The Black Book

Een dame vindt een oud schilderij in haar huis. Het blijkt van de beroemde 18de eeuwse schilder Henry Hogson te zijn, en het wordt voor 400.000 ton op een veiling verkocht. 

De volgende ochtend wordt de dame vermoord gevonden in haar huis. Er volgen nog meer slachtoffers in Midsomer.

69. Secrets and Spies

Barnaby blijkt een onbekend verleden te hebben als een geheim agent vermoord wordt tijdens een spelletje cricket in Midsomer Parva. 

Hij beseft dat het te maken heeft met het sociale netwerk van spionnen tijdens de koude oorlog. Maar Barnaby wordt door MI6 van de zaak gehaald.

70. The Glitch

George Jeffers is een wetenschapper die in samenwerking met de rijke zakenman Clinton Finn een lucratieve vliegverkeerscontrolesyteem ontworpen heeft heeft. 

Maar Jeffers heeft ook ontdekt dat er een gevaarlijke bug in het systeem zit die veel mensenlevens kan gaan kosten. Deze bevindingen wil hij publiceren, maar Clinton is hier tegen. 

Ook intern aan de universiteit zijn ze tegen het naar buiten komen van deze gegevens. Dan wordt een vrouw doodgereden die op Jeffers' fiets reed. Was de wetenschapper misschien het beoogde slachtoffer?

71. Small Mercies

Robert Moss, de concierge van het modeldorp Little Worthing vindt het lichaam van de bewoner Richard Tanner. Hij is met pennen en touwen vastgezet, zoals bij Gulliver ooit is gebeurd, en vervolgens is hij op bloedige wijze vermoord. Deze Tanner was erg tegen de plannen om van het dorp een touristische attractie te maken. Iedereen beschouwde hem als een vervelende man en een sta-in-de-weg voor de vooruitgang van het dorp.

72. The Creeper

Chettham Park House dat ooit in het bezit was van Sir William Chettham is nu gekocht door de entrepreneur Jack Filby. De twee kennen elkaar al vanuit hun studententijd. De familie Chettham mag in het kleine ‘The Dower House’ op het terrein blijven wonen en hun zoon Freddy is nu zelfs de rechterhand van Filby. Op het verjaardagsfeestje van Freddy krijgt diens peetoom David Roper ruzie met Filby over het boek dat Roper wil gaan schrijver over het studieclubje waar Chettham en Filby toe behoorden. De volgende ochtend wordt Roper dood aangetroffen in zijn bed. Is ‘The Creeper’, een locale inbreker die het voorzien heeft op de huizen van de rijken, nu ook ineens moordenaar geworden of moet men de dader elders zoeken?

73. The Great And The Good

De buren van Connie Bishops, de dorpsonderwijzeres, zijn het inmiddels gewend dat ze midden in de nacht moord en brand schreeuwt omdat er zich weer eens een indringer in haar huis zou bevinden. Volgens velen is het alleen haar fantasie die haar parten speelt. Maar Barnaby en Jones ontdekken dat er echt iemand in haar huis heeft rondgestruind. Het feit dat het halve dorp weet waar zich de sleutel van de achterdeur bevindt maakt de zoektocht naar de indringer niet makkelijker. Als er vervolgens een paar lijken gevonden worden in haar tuin denkt Connie dat ze zelf al slaapwandelend de moorden heeft gepleegd. Maar Barnaby is daarvan niet overtuigd.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.