Seizoen 14

82. Death In The Slow Lane

 

Inspector John Barnaby arriveert in Midsomer vergezeld van zijn hond Sykes. Bijna onmiddelijk na zijn aankomst wordt hij aangeklampt door Harriet Wingate, directrice van de elitaire Darnley Park Girls School, die hem vraagt om een oogje in het zeil te houden op de jaarlijkse Classic Car Show die er zit aan te komen. Jones, een autofanaat, stemt meteen toe maar Barnaby is het niet gewend dat de locals hem meteen om gunsten vragen en houdt zich afzijdig. Toch raakt hij geïntrigeerd door de school wanneer hij even later ontdekt dat de restanten van Duncan Palmer, een voormalig raceauto-bestuurder waarvan gedacht werd dat hij 40 jaar geleden verdronken was in het Lake District, teruggevonden werden op het landgoed.

83. Dark Secrets

 

Sarah Barnaby komt naar Midsomer en begint met haar baan als onderwijzeres. Gerry Dawkins van de sociale dienst gaat langs bij de oudere kluizenaars William en Mary Bingham, daar wordt hij ruw weggestuurd door hun dochter Selina en haar man Eddie Stanton. Vervolgens bezoekt hij een kunstenaarskolonie die gerund wordt door paardenfluisteraar Maggie Viviani. Twee dagen later wordt het lijk van Gerry Dawkins uit de rivier gevist. Barnaby en Jones graven in de familiegeheimen en ontcijferen astronomische kaarten om de moordenaar te vinden.

84. Echoes of the Dead

 

Een jonge vrouw wordt vermoord in bad gevonden, gekleed als een bruid. Ze draagt een ring en een boeket bloemen is bij haar neergelegd, zij had echter geen trouwplannen. Deze zaakt brengt Barnaby en Jones onder meer naar een ezelopvang en een pub gerund door een ex-collega van Jones.

85. The Oblong Murders

 

Patholoog George Bullard vraagt Barnaby de vermissing van Lucy Oliver te onderzoeken, zij is de dochter van vrienden. Lucy is verdwenen na toetreding tot de Oblong Foundation, een new age groep gevestigd in het huis van Ruth Lambert, wiens ouders zijn overleden in een explosie op hun boot. Rechercheur Jones gaat undercover in de groep. Barnaby verneemt dat Lucy voor haar vertrek ruzie had met Oblongs directrice Freddie Raft, maar Ruth ontkent dit.

86. The Sleeper Under The Hill

 

Als het lichaam van een boer wordt gevonden in het midden van een cirkel van stenen in Midsomer Mow, zijn de plaatselijke druïden al snel de eerste verdachten. Inspecteur Barnaby is er echter meer van overtuigd dat niet iets spiriuteels maar pure menselijke hebzucht het motief is van deze moord.

87. The Night Of The Stag

 

Tijdens een dorpsfeest waarbij Barnaby en Jones aanwezig zijn, wordt een lichaam in een vat appelcider gevonden. Het blijkt een vermiste belastinginspecteur te zijn. Volgens de patholoog is hij niet verdronken in het vat, maar zo hard geschud dat hij is overleden. Barnaby en Jones gaan op onderzoek.

88. A Sacred Trust

 

Vandalen verwoesten de prachtige glas in loodramen van het klooster in Midsomer. De vier nonnen die hier leven willen echter geen bemoeienis van de politie. Als er echter niet veel later een non gewurgd gevonden wordt betreden Barnaby en Jones de wereld van dit klooster.

89. A Rare Bird

 

Een ruzie tussen de vogelspotters van Midsomer heeft een tragische wending als de voorzitter van deze vogelspottersvereniging vermoord wordt gevonden in het bos. Zijn vrouw Nina, een voormalige Russische prima ballerina, is in shock. Ze heeft haar man net verteld dat ze eindelijk zwanger is van hun eerste kind.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.