Seizoen 15

90. The Dark Rider

 

De families DeQuettevilles en Fleetwoods wonen op een landgoed en zijn buren, maar ook al vijanden sinds de Engelse Burgeroorlog. De oude heer DeQuettevilles sterft nadat een historische ridder zonder hoofd naar hem gewezen heeft volgens de familielegende. Barnaby en Jones onderzoeken of dit met de oude familievete te maken heeft of dat er een moderne moordenaar op vrije voeten is.

91. Murder of Innocence

 

In 1994 werd de veertienjarige Grady Felton veroordeeld voor de moord op Daniel de zoon van land-eigenaar Ted Denning. Grady is nu terug in het dorpje Binwell, om zijn huisje te verkopen zegt hij zelf, maar hij roept ook dat hij wraak wil nemen op iedereen die verantwoordelijk is voor zijn veroordeling. Spoedig daarna wordt Harrison vermoord, hij was medeverantoordelijk voor de veroordeling van Felton. Barnaby en Jones moeten er voor zorgen dat er niet meer slachtoffers gaan volgen.

92.Death and Divas

 

De Midsomer Langley Film Society toont een retrospectief van horrorfilms gemaakt door de lokale actrice Stella Harris. Op deze première wordt Stella volkomen verrast door de komst van haar zus, de glamoureuze filmster Diana Davenport. De zussen hebben elkaar veertig jaar niet gezien, het is allesbehalve een hartelijk wederzien. Dezelfde avond wordt Eve Lomax, een schrijfster die aan een boek over Stella werkt, vermoord. Er volgen nog meer moorden, allen gepleegd op dezelfde manier als in de horrorfilms van Stella.

93. Written in the Stars

 

Een lid van een amateur-astronomenclub wordt dood teruggevonden op de plaats waar hij een eclips zou gaan bekijken. Barnaby en Jones gaan op onderzoek.

94. The Sicilian Defence

 

Het tienermeisje Harriet Farmer wordt neergeslagen in het bos gevonden nadat ze haar spullen thuis had gepakt om weg te lopen met haar vriendje Finn. Ze ligt een jaar lang in coma en van Finn is vanaf die dag niets meer vernomen. Op de dag dat Harriet ontwaakt, wordt Edward Stannington, de voorzitter van de lokale schaakclub, vermoord. Barnaby en Jones pakken deze zaak weer op.

95. Schooled in Murder

 

Barnaby en Jones vinden Debbie Moffet doodgedrukt onder een gigantische ronde kaas in de melkfabriek waar zij werkte. De fabriek produceert de wereldberoemde Midsomer Blue. Debby werd gevonden door haar collega Jim Caxton. Jim lijkt meer bezorgd over zijn kostbare kaas dan de dood van Debbie.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.