Seizoen 3

10. Death of a Stranger

In een bos nabij Upper Marshwood wordt er tijdens een jachtpartij het lijk van een zwerver gevonden, een inspecteur, die Barnaby en Troy vervangt terwijl zij op vakantie zijn (Barnaby met vrouw en dochter naar Frankrijk, Troy alleen bergbeklimmen in Noorwegen) zegt de moord opgelost te hebben. 

De dader zou volgens hem een jongen zijn die tijdens de jachtpartij ook in het bos was. Maar Barnaby en Troy geloven het niet helemaal en reizen ook af naar Upper Marshwood om de zaak te onderzoeken. Ze kunnen er blijven als de vader van de verdachte dood in het bos wordt aangetroffen.

11. Blue Herrings

In een bejaardentehuis, waar ook Barnaby's tante Alice Bly zit, vallen veel doden. Hoewel dat op zo'n plaats niet ongebruikelijk is, vraagt Alice Bly aan haar neef, die net verhuisverlof heeft, het te onderzoeken. De meeste van de overledenen waren nog gezond. Barnaby stuurt Troy eropaf, maar veel wijzer wordt hij niet. 

Toch blijven er mensen in verdachte omstandigheden sterven...

12. Judgement Day

In Midsomer Worthy wordt de kruimeldief Peter Drinkwater gespiest aan een hooivork. Het dorp maakt zich echter net op voor de 'Perfect Village Competition', dus kan een moord slecht gebruiken. 

Het wordt dan ook in de doofpot gestopt en daarom is het raadsel voor Barnaby en Troy compleet als er nog meer moorden plaatsvinden, zeker als ze een link met het verleden ontdekken. Joyce is ondertussen geselecteerd als jurylid voor de 'Perfect Village Competition'.

13. Beyond the Grave

Het vernielen van een 17de-eeuws schilderij in Aspern Tallow Museum is de start van een reeks vreemde, spookachtige gebeurtenissen. Men zegt dat de geest van Jonathan Lowrie er zou ronddwalen. 

De hersteller van het schilderij voelt zich er niet op haar gemak. Als er ook nog iemand vermoord wordt in het museum, staan Barnaby en Troy voor een moeilijke opgave. Cully's vriendje Nico heeft een rol gekregen in een toneel als Detective Sergeant, en vraagt Barnaby om raad...


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.