Seizoen 7

29. The Green Man

In Midsomer is een grote schoonmaakactie georganiseerd om de vaart schoon te maken. Daarbij stort een gedeelte van een tunnel in. Bij de opruimwerkzaamheden worden skeletten gevonden uit de 18de eeuw. 

Daartussen bevindt zich echter ook een recenter skelet. Barnaby gaat op onderzoek uit. Troy krijgt bericht dat hij geslaagd is voor zijn inspecteurs-examen en beraadt zich op zijn toekomst.

30. Bad Tidings

Sergeant Dan Scott uit Londen springt Barnaby bij, hij verwacht een rustige tijd op het platteland. Niets is minder waar, hij komt direct in een moordonderzoek terecht. 

Een manusje-van-alles wordt verdacht van de moord op Fiona Thompson.  Als er meer doden vallen, maakt Barnaby zich zorgen over zijn dochter Cully, die een schoolreünie organiseert.

31. The Fisher King

Dertig jaar geleden werd rokkenjager Roger Heldman dood gevonden bij een archeologische opgraving op zijn eigen terrein. Nu wordt zijn enige wettige kind vermoord met een Keltische speer die daar werd gevonden. 

Een onwettige zoon wil een midzomerbijeenkomst houden op het terrein, ook hij wordt vermoord. Barnaby en Scott ontwarren een ingewikkeld net van relaties, leugens en jaloezie.

32. Sins of Commission

Een bekroond auteur wordt vermoord aan de vooravond van een literair festival. De sponsor is echter vastbesloten het evenement door te laten gaan. Stroomuitval tijdens het festival biedt gelegenheid voor een tweede moord. 

Barnaby's onderzoek legt een netwerk bloot van corruptie, seksschandalen en financieel wanbeleid. Barnaby is bezorgd om zijn dochter Cully die uitgaat met een man met een crimineel verleden.

33. The Maid in Splendour

Barman Jamie Cruickshank heeft een oogje op een collega bij de pub, het gevoel is niet wederzijds. Hij denkt dat ze omgaat met iemand anders en volgt haar 's avonds het bos in. 

Hij vindt er de dood. Tijdens het onderzoek ontdekken Barnaby en Scott in de pub een botsing tussen nieuwe rijken en plaatselijke bewoners en tussen een oude landlord en zijn zoon.

34. The Straw Woman

Een traditioneel festival in Midsomer Parva eindigt tragisch met de gruwelijke dood van predikant Alex Dakin, die verbrandt in een strooien pop. 

Als zijn homoseksuele minnaar sterft omdat hij spontaan ontbrandt, doen zich geruchten de ronde over hekserij. Sommige dorpsbewoners verdenken echter orgiegastheer Alan Clifford, anderen de lerares die de traditie van de stropop in ere herstelde.

35. Ghosts of Christmas Past

De familie Villiers komt voor Kerst bijeen in hun vervallen historische huis. Negen jaar geleden pleegde Ferdy Villiers zelfmoord. 

Binnen zijn familie loopt de spanning steeds meer op, terwijl de familie haar duistere geheimen verborgen probeert te houden. Dan overlijdt tante Lydia. Het lijkt een ongeluk, maar het blijkt om moord te gaan en dus komen Barnaby en Scott in actie.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.