Seizoen 8

36. Things that Go Bump in the Night

De moord op begrafenisondernemer Patrick Pennyman brengt Barnaby en Scott naar het dorpje Fletcher's Cross. Barnaby verwacht de dader te vinden in een spiritualistische kerk die geleid wordt door Rosetta Price. 

De bewoners van het dorp zijn verdeeld over het bestaan van deze kerk. Als nel volgt nog een moord. Het slachtoffer is een vriendin van Joyce Branaby. Is er een verband?

37. Dead in the Water

Op de dag van de jaarlijkse Midsomer Regatta wordt het lijk van rokkenjager Guy Sweetman uit de Thames gevist. Hij heeft ruzie gehad met zijn vrienden Philip Trent en John Parkway van de roeiclub. 

Sweetman heeft velen tegen de haren ingestreken, maar wie van zijn vijanden heeft hem vermoord? Tijdens het onderzoek bij de roeiclub, stuiten Barnaby en Scott op geldproblemen en jaloezie.

38. Orchis Fatalis

In Midsomer Malham wordt Madeline Villiers vermoord. Ze maakt deel uit van een groep orchidee-fanaten. Barnaby ontdekt in haar dagboek dat zij regelmatig illegaal beschermde orchideeën smokkelde. 

Een zeer zeldzame blijkt ze voor 125 duizend pond te hebben verkocht. Maar dan vallen er meer doden, de slachtoffers hebben allemaal de zeldzame plant in bezit gehad.

39. Bantling Boy

Aristocraat Hartley heeft zijn renpaard nagelaten aan vier personen: zijn zoon Bruce, zijn dokter, zijn verpleegster en zijn tuinman. Bruce heeft gezworen de reden van deze eigenaardige verdeling kenbaar te maken. 

Ook weigert hij het aanbod van zakenman Sam Tate om het paard voor een miljoen pond te kopen van de vier eigenaars. Kort daarop wordt Bruce doodgeslagen.

40. Second Sight

Barnaby en Scott onderzoeken een sterfgeval in Midsomer Mere. Dorpsbewoners blijken over voorspellende gaven te beschikken. 

Het hoofd van de dode, John Ransom, is overdekt met schroeiplekken. Deze zijn het resultaat van zijn broers onderzoek naar helderziendheid. Is hij slachtoffer geworden van de experimenten? In de strijd tussen wetenschap en spiritualiteit denkt zelfs Barnaby dat hij iemand al eerder gezien .

41. Hidden Depths

Barnaby en Scott onderzoeken of de dood van advocaat Nick Turner zelfmoord is of moord. Turner had geldproblemen en zijn concurrent Otto Benham verspreidde geruchten dat hij stal van cliënten. 

Benham wordt op gruwelijke wijze vermoord. Het riekt naar wraak, maar waarvoor?

42. Sauce for the Goose

Een rondleiding door Plummers sausfabriek eindigt in een tragedie, als één van de bezoekers in een stapel flessen en vervolgens in een sterilisator van 200 graden terecht komt. 

De dode blijkt bij een concurrerend bedrijf te werken. Het onderzoek van Barnaby en Scott legt leugens en geheimen binnen de Plummer familie bloot. Intussen probeert iemand Amelia Plummer de stuipen op het lijf te jagen.

43. Midsomer Rhapsody

Gepensioneerd muziekleraar Arthur Leggott is doodgeslagen in zijn cottage. Vroeger gaf hij les aan de beroemde componist Joan Alder, die in de jaren tachtig verongelukte. 

Leggott heeft al zijn bezittingen nagelaten aan de Joan Alder Society, dat een museum aan haar heeft gewijd. Haar echtgenoot schijnt niet blij te zijn met het museum, omdat het belangstelling zou wekken voor haar dodelijke auto-ongeluk.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.