Seizoen 9

44. The House in the Woods

Een stel blijkt gewurgd te zijn bij het afgelegen huis Winyard waar het volgens de plaatselijke bevolking spookt. 

Het gebeuren krijgt lokaal erg veel aandacht. Barnaby en Jones onderzoeken de zaak.

45. Dead Letters

In Barton wordt Oak Apple gevierd als Marion Slade wordt gevonden. Ze is verdronken. Men denkt aan zelfmoord. Blijkbaar is het verdriet om haar overleden dochter, ooit de koningin op het plaatselijke carnaval, haar te veel geworden. 

Als er echter weer een lichaam wordt gevonden lijkt her erop dat de festiviteiten het slechtste in de bewoners van Barton naar boven heeft gehaald.

46. Vixen's Run

Sir Freddy Butler valt dood neer tijdens het houden van zijn speech. 

De post-mortem suggereert dat hij een natuurlijke dood is gestorven, maar Barnaby is niet overtuigd. Sir Freddy's testament is n.l. gestolen en het huis van zijn advocaat is door brandstichting in de as gelegd.

47. Down Among the Dead Men

Chantage-expert Martin Barret is vermoord. Er is geen tekort aan verdachten met interessante motieven. Maar er is geen enkel bewijs. Barnaby komt voor dit onderzoek zelfs terecht bij de kust. 

Maar de antwoorden liggen dichter bij huis.

48. Four Funerals and a Wedding

Het gevecht tussen de seksen dat in Broughton al woedt sinds de 1e Wereld Oorlog komt tot een wapenstilstand als feministe op leeftijd Mildred Danvers dood gevonden wordt na een bezoek aan het huis waar ze als kind gewoond heeft. Terwijl het onderzoek loopt wordt de predikant doodgeschoten tijdens een ezelsrace. Hoort de moordenaar in het kamp van de mannen of van de vrouwen, of moet het antwoord gezocht worden in de tragedies uit het verleden?

49. Country Matters

De bewoners van Elverton-cum-Latterly zijn sterk verdeeld over de plannen om in het dorp een supermarkt te openen. Dan wordt het neergestoken lichaam van Frank Hopkirk gevonden met op zijn lichaam een visitekaartje van ene Rose. Zij blijkt deze man privé kookles te hebben gegeven. En het moordwapen is uit haar keuken afkomstig. Of probeert iemand haar de moord in de schoenen te schuiven?

50. Death in Chorus

In de aanloop van een koorcompetitie wordt een koorlid vermoord. Dat leidt tot angst bij de rest van het koor, waar ook Joyce Barnaby deel van uitmaakt. 

Als ook een vogelaar wordt vermoord zoeken Barnaby en Jones naarstig naar een verband tussen beide zaken om zo nog meer moorden te voorkomen.

51. Last Year's Model

Liefdadigheidswerkster Annie Woodrow staat terecht voor de moord op haar beste vriendin. De bewijzen stapelen zich op. 

Volgens de openbare aanklager zou Annie misleid en geobsedeerd zijn door de echtgenoot van de vermoorde vrouw. Barnaby probeert te achterhalen wat er echt is gebeurd.


Copyright © 2006-2016 www.midsomermurders.nl.